X
GO
da-DKkl-GL
SIK
Tilbud om hotelovernatninger for feriefonds-rejsende

25. maj 2020: Muligheden gælder for både dem, der er blevet udtrukket til en Danmarksrejse, men som tager imod tilbud om en rejse herhjemme i stedet for, og for dem, der er blevet udtrukket til en rejse i Grønland.

Corona-krisen har med sine rejsebegrænsninger og lukninger vendt op og ned på mange planer – og så i forbindelse med de ferierejser, som SIK’s Feriefond har udtrukket til hundredevis af familier for 2020.

Alle, der er blevet udtrukket til en feriefrirejse til Danmark har således fået tilbud om i stedet at få en feriefrirejse til en destination i Grønland her i løbet af året.

Tilbuddet er blevet meddelt til de berørte pr. sms. Og SIK er i fuld gang med at bestille billetter til de personer, der har taget imod tilbuddet.

Mens dette står på, har Naalakkersuisut og de faglige organisationer (herun­der SIK) – for at støtte turist- og hotelbranchen, der er hårdt ramt af corona-krisen – indgået en aftale, der går ud på, at for feriefrirejser afviklet i 2020, kan hotelovernatninger på rejse­destinationen i Grønland dækkes inden for en beløbsgrænse.

Med andre ord kan en person, der har fået en ferierejse til et rejsemål i Grønland få betalt hotelovernatninger, inden for en beløbsgrænse, der svarer til differencen på billetudgiften til en normalbillet til København i forhold til billetprisen til destinationen i Grønland.

SIK’s Feriefond vil på den baggrund tilbyde både dem, der oprindeligt er blevet udtrukket til en rejse til Danmark, men har fået ændret billetterne til et rejsemål i Grønland, og dem, der er blevet udtrukket til et rejsemål i Grønland, hotelovernatninger ud fra følgende retningslinier:

  • Såfremt den samlede billetudgift for rejsen i Grønland – der skal foretages efter den 18. maj -  er mindre end den samlede billetudgift ville være for en normalrejse til København, kan Feriefonden betale for overnatninger på hotel m.v. i Grønland – svarende til differencen.
  • Ovennævnte betyder, at såfremt billetten til destinationen i Grønland er dyrere end normalbilletten til København, kan Feriefonden ikke betale for hotelovernatninger.
  • SIK har beregnet hvad en standardbillet til København koster fra hver enkelt by for en voksen/barn. Denne oversigt anvendes til beregning af hvor mange overnatninger Feriefonden kan betale for til hver enkelt rejsende.
  • Feriefonden kan kun bestille overnatninger på lokaliteter/overnatningssteder som har et cvr. nr. (virksomhedsregistret).
  • Det er Feriefonden, der afgør hvor der bestilles overnatninger. Ønsker til overnatningssted fra den rejsende, skal dog så vidt muligt imødekommes.
  • Alle rejsende, der opfylder betingelserne for, at Feriefonden kan betale deres overnatninger, skal have orientering/tilbud om muligheden for, at Feriefonden kan betale for overnatninger. SIK’s sekretariat skal derfor telefonisk spørge hver enkelt rejsende om man ønsker, at Feriefonden skal bestille/betale hotelovernatninger m.v. på feriedestinationen i Grønland. Tilbuddet skal også gives telefonisk til dem, der allerede har fået tilsendt deres ændrede billetter.