X
GO
da-DKkl-GL
SIK
Nyhedsarkiv 2019
Nyheder 2020
Nyhedsarkiv 2018
Nyhedsarkiv 2017
Nyhedsarkiv 2016
Nyhedsarkiv 2015

 

Afgiftsforhøjelser fra dag til dag
21. november 2019  SIK Ungdom kan ikke støtte de afgiftsforhøjelser, som gennemføres med dags varsel, og som rammer vore medlemmers daglige vilkår negativt.


Johan Christiansen er død
6. november 2019  Æresmedlem af SIK, Johan Christiansen, er afgået ved døden søndag den 3. november 2019 i sin hjembygd Kangersuatsiaq.


Girokort til kontingent udsendt ved fejl
24. oktober 2019  Indbetalingskort til betaling af kontingent for november er udsendt fra Nets’ betalingssystem ved en fejl, opstået i forbindelse med en ændring i systemet.


559 familier får ferierejse i 2020
15. oktober 2019  SIK’s Feriefond er i gang med at udsende breve til 559 familier om, at de er blevet udtrukket til en ferierejse i 2020 enten i Grønland eller til Danmark.


Indimellem savner man faktisk KGH og GTO
10. oktober 2019 
Alarmklokkerne ringede, da Naalakkersuisoq for energi, Jess Svane, opremsede finansieringsmuligheder for det vandkraftværk, der tænkes opført for at forsyne Aasiaat og Qasigiannguit med elektricitet.


SIK Ungdom med ny bestyrelse
1. oktober 2019 SIK Ungdom har holdt generalforsamling. De valgte en ny bestyrelse, og der opsat på at være mere synlige i deres arbejde.


SIK Ungdom samles til generalforsamling
26. september 2019 
  I dagene fra den 27. september til og med den 1. oktober samles SIK Ungdom fra forskellige steder i landet til et træf i Nuuk med seminar, kursus og generalforsamling.


Lad være med at indføre brugerbetaling på sundhed
25. september 2019 Her må SIK råbe vagt i gevær. Hvis brugerbetaling indføres som en måde at styre udgifterne på, er der stor risiko for, at den hurtigt bliver vidtgående – og ofrene bliver de økonomisk svage i samfundet og deres børn (udtalelse af formanden).


Opfordring til formanden for Naalakkersuisut
11. september 2019  Med henvisning til landets økonomiske situation mener SIK's formand, at vi ikke kan sidde den danske regerings gestus, eller håndsrækning, overhørig.


SIK inviterer til borgermøder i Nanortalik og omegn
8. september 2019  Lønmodtagerorganisationen SIK’s hovedbestyrelse holder sit efterårsmøde i denne uge i Nanortalik. Og så er det nærliggende at invitere til offentlige møder med borgerne i byen og i de tre bygder i området.


SIK med i NFS-kongres
4. september 2019: SIK var repræsenteret i Nordens Fackliga Samorganisations kongres.


Mindeord om Stephen Heilmann
3. juni 2019  Stephen Heilmann, der har arbejdet for SIK gennem mange år, døde lørdag den 1. juni. SIK's formand Jess G. Berthelsen udsender følgende mindeudtalelse:


Vi skal bare beslutte hvor mange flygtninge vi kan tage imod
6. maj 2019  Når vi ikke kan byde folk fra andre dele af kloden, der flygter fra voldsom undertrykkelse, politisk forfølgelse m.v. velkommen til vort land, er vi kommet til at tænke kun på os selv, udtaler SIK's formand.


Vi skal ikke gøres til kinesere her i landet

1. maj 2019  SIK-formand Jess G. Berthelsens 1. maj-tale har denne overskrift. Læs her hvorfor talen har denne overskrift.


Opmuntringspriser til SIK-medlemmer og kåring af "Årets Lokalafdeling"
1. maj 2019  Fire arbejdere får æresbevisning med opmuntringspriser. "Året Lokalafdeling" er blevet kåret.
SIK er nu på Facebook

30. april 2019  SIK tager det sociale medie Facebook i brug for at fremme kontakten med medlemmer og potentielle medlemmer.


Hvad forestiller vi os om Grønland som helhed om 30 år?
11. april 2019  Efterskriften til hovedvestyrelsens beretning til SIK's Repræsentantskab, fremlagt af formand Jess G. Berthelsen, er et oplæg til debat i samfundet. Hvad skal vi gøre for ikke at blive færre og færre indbyggere i landet? Ønsker vi at Grønland bliver beboet spredt? Det er et par af de store spørgsmål i debatoplægget.


Lukningen af Kalaaliaraq i Nuuk
15. marts 2019 
Som lønmodtagernes organisation er det fuldstændig uacceptabelt, at Kalaaliaraq – „Brædtet“ i Nuuk er blevet lukket.


Lys forude efter Kommune Kujalleqs aftale
7. marts 2019  Kommunens aftale med mineselskaberne er betryggende og giver lys forude.


SIK's Repræsentantskabsmøde 2019
6. marts 2019  Repræsentantskabsmødet sker i Sisimiut den 11. april 2019. Mødemateriale er sendt ud i dag.


Forlig indgået i overenskomstforhandlingerne
20. februar 2019  Resultatpapir er underskrevet i forhandlingerne mellem SIK og Grønlands Selvstyre.


Nina er nu færdiguddannet
29. januar 2019  Nina Fleischer fik sit bevis for gennemførelse af kontoruddannelse på TNI, Handelsskolernes Grunduddannelse.


Lønninger for besætningsmedlemmer i politiets fartøjer
29. januar 2019 
Inuit Ataqatigiits næstformand, Inatsisartut-medlem Aqqaluaq B. Egede meddeler, at besætningsmedlemmer i politiets fartøjer får for lidt i løn. Det kan SIK kun være enig i.


Stop snakken og gør noget!
22. januar 2019 • Det ser sort ud for arbejdernes lønforhold i dag.


Spørgsmålet er hvad der er bedst
22. januar 2019  Forsker Per Langgard siger, at engelsk vil sluge det grønlandske sprog, og mener at det vil være bedre, hvis grønlænderne taler dansk, så vores grønlandske sprog ikke sluges af det engelske sprog.


Ansøgningsblanket fornyes
18. januar 2019  Fra dags dato skal der benyttes en ny ansøgningsblanket, når en person søger om hjælp til Socialfonden.


SISA indkalder til generalforsamling
14. januar 2019  Arbejdstagernes pensionskasse indkalder til ordinær generalforsamling den 10. april 2019.