X
GO
da-DKkl-GL
SIK
Nyhedsarkiv 2018
Nyheder 2020
Nyhedsarkiv 2019
Nyhedsarkiv 2017
Nyhedsarkiv 2016
Nyhedsarkiv 2015

 

Behold den nuværende lov om tilkald af arbejdskraft udefra
13. december 2018  SIK accepterer på det bestemmeste ikke at man vil gøre det nemmere at tilkalde arbejdskraft udefra her i landet.


SIK og Royal Greenland lægger op til tættere samarbejde
11. december 2018  SIK og Royal Greenland indgår tættere samarbejde for at forbedre produktions- og beskæftigelsesforhold.


Dækning ved visse kritiske sygdomme
7. december 2018 
Arbejdstagere, der er ansat på en overenskomst med fagforbundet SIK, har deres pensionsordning i SISA.


Støtteerklæring til AK
6. december 2018 Støtteerklæring vedrørende Atorfillit Kattuffiats (AK) pressemeddelelse. Vi vil fra SIK’s side ligeledes opfordre Grønlands Selvstyre til at begynde reelle lønforhandlinger.


En tynd undskyldning
28. november 2018  Om Royal Greenland’s vanemæssige hjemsendelser af medarbejdere fra fiskefabrikkerne, og om selskabets højlydte klager – der kan høres helt fra Kina – når de mangler arbejdskraft.


Arbejderne sendt hjem i Ilulissat
26. novembari 2018  I længere periode har Royal Greenland gang på gang meddelt befolkningen gennem pressen, at de mangler arbejdskraft. Alligevel er vores medlemmer nu hjemsendt i Ilulissat.


Arbejderne sendt hjem i Saqqaq
16. november 2018  I en længere periode har Royal Greenland gang på gang meddelt til befolkningen gennem pressen, at de mangler arbejdskraft.


469 familier udtrukket til ferierejse i 2019
31. oktober 2018  Lønmodtagere på SIK’s overenskomster kan hvert år ansøge til fagforbundets Feriefond, og får således mulighed for at være blandt dem, der bliver udtrukket til en rejse næstkommende år.


Benzinkortet, de store lufthavne og de daglige levevilkår
30. oktobari 2018  Forlængelse af lufthavne og misbrug af et benzinkort har nu virkelig skygget for de daglige levevilkår blandt SIK’s medlemmer.


Hvorfor hører vi ikke noget om prisnedsættelser?
25. oktober 2018  De seneste 4 år har brændstofpriserne været faldende her i landet.


Tag ansvar og gør noget!
19. oktober 2018  Efter at overenskomstforhandlingerne mellem de offentlige arbejdsgivere og SIK nu har trukket i langdrag, kan det konstateres, at Selvstyret og kommunerne er helt ligeglade med deres medarbejdere – det kan man kun sige, når de tilbyder en forhøjelse på ikke mere end 92 øre pr. time for en faglært medarbejder.


Lufthavne og arbejdskraft
25. september 2018  Med naturlig interesse har lønmodtagerorganisationen SIK nu i længere tid fulgt diskussionerne om lufthavnsprojekterne og de politiske begivenheder i den forbindelse.


Arbejdernes lønninger og lufthavnsprojekterne
25. september 2018  I disse dage er der overenskomstforhandlinger mellem SIK og de offentlige arbejdsgivere om løn og arbejdsvilkår.


Kursusseminar om arbejdsgange
29. og 30. maj 2018  Repræsentanter for lokalafdelingerne og alle i SIK’s sekretariat holdt et fælles kursusseminar om samarbejde i organisationen, administration og arbejdsgange.


Havets rigdomme er hele samfundets ejendom
30. maj 2018 Ledere af SIK’s lokalafdelinger, der er samlet i Nuuk i disse dage, har bemærket, at Naalakker­sui­soq for Finanser er kommet i tvivl om, hvorvidt en forhøjelse af det skattemæssige personfradrag skal gennemføres fra næste år.


Opmuntringspriser til fagforeningsfolk
2. maj 2018  Traditionen tro uddeler SIK i forbindelse med arbejdernes internationale kampdag opmuntringspriser til et par medlemmer af fagforbundet, ligesom der er kåret en ”Årets Lokalafde­ling”.


SIK-formandens 1. maj-tale
1. maj 2018 Arbejdernes internationale kampdag bliver i dag fejret med optog og taler. Læs her forbundsformand Jess G. Berthelsens tale i Forsamlingshuset i Nuuk.


Valgflæsk for bestemte faggrupper
22. april 2018  Det er splittelse af arbejdere og hele samfundet at sige styrkelse af børnefamilier, men kammeratligt giver pædagogerne lønforhøjelse alene, som det er tilfældet i Inuit Ataqatigiits valgkampagne - og betegne pædagogerne som de mest hårdtarbejdende i samfundet, når vores medlemmer er de som arbejder mere hårdt.


At kunne træde frem og tage en opgave op
10. aprii 2018  SIK Ungdoms kursus i præsentationsteknik og fremgangsmåder i organisationsarbejdet startede i dag.


Repræsentantskabsmødet i 2018
3. april 2018  SIK's Repræsentantskabsmøde i 2018 kommer til at ske den 19. april i Hotel Hans Egede, Nuuk.


Sekretariatet lukket for henvendelser hver onsdag
1. marts 2018  For at få bedre tid til at arbejde med sager for medlemmerne, vil SIK's sekretariat fremover være lukket for personlige og telefoniske henvendelser hver onsdag.


De kan skifte os alle ud hvis de vil
19. februar 2018 SIK mener, det er på tide på vegne af hele landet at spørge, hvordan vi ønsker vort land skal se ud om 30 år. SIK's formand begrunder spørgsmålet i denne pressemeddelelse.


Endnu en gang kinesere
9. februar 2018  SIK's formand giver folk noget at tænke over: Hvordan vil erhvervsfiskerne mon se på det, hvis SIK opfordrede til, at man tilkaldte kinesiske fiskere, som kunne indhandle, således at vores medlemmer kan få arbejde?